Kevään tullessa monille iskee pakottava tarve uudistaa kotiaan, yksi maalaa, toinen vain siivoaa perusteellisesti ja kolmas kohentaa ehkä kasvimaan kuntoa. Myös Lissua pakotti tämä pesänrakennusvietti siihen malliin, että jotakin oli saatava aikaiseksi.

Hän aloitti suursiivouksella. Talo puunattiin sisä- ja ulkopuolelta niin, että joka nurkka oli kiiltävän puhdas. Tämä ei kuitenkaan Lissulle riittänyt, vaan puhtaudesta huolimatta talo tuntui yhä talvisen synkältä ja ahdistavalta.

Seuraavaksi käyttöön otettiin siis pensselit. Huonekalut ja pikkutavarat paketoitiin kaikki papereihin ja kankaisiin. Listoihin laitettiin maalarinteippiä ja päälle puettiin isän vanha remonttihaalari. Päähän vielä jenkkihuivi ja maalaaminen voi alkaa. Olohuoneen seinät maalattiin pehmeän harmahtavaksi ja makuuhuoneen länsiseinä, se missä on sängyn pääpuoli, sai hennon vihreän sävyn. Tämä kaikki oli vielä aika kesyä ja Lissu kaipasi jotain räväkämpää muutosta, jotta kaikki vieraat huomaisivat varmasti eron, myös ne, jotka eivät sisustuksesta ymmärtäneet yhtä paljon kuin Lissu itse. Eteinen sai siis kokea kunnon muodonmuutoksen: valkoiset seinät muuttuivat kirkkaan punaisiksi.

Nyt kun eteisen seinät olivat punaiset, tuli huoneesta jotenkin liian hämärä. Olohuoneen sohva soti pehmeää harmaata vastaan ja makuuhuoneen verhot sopivat yhteen jonkun aivan muun kuin vihertävän seinän kanssa. Kauppareissuhan tällaisesta seuraa...

Lissu raahasi itsensä ja miesparkansa Ikeaan. Tuntien patikoinnin jälkeen pariskunta laahusti kassalle. Kauppakassista löytyi uusi eteisenpunainen sohva, jotta asunto olisi kokonaisuus, eikä postimerkkikokoelma. Makuuhuoneeseen löytyi pirtsakat keväsillä kuvilla varustetut verhot ja eteiseen neljän spotin kattolamppu valoa antamaan.

Lissu patisti miehen vielä samana iltana vaihtamaan lampun eteiseen, auttamaan sohvan kantamisessa ja ripustamaan verhot. Ihana valoisuus ja positiivinen asenne valtasi Lissun keväisen sisustuksen myötä. Hän oli niin onnellinen. Kunnes syksy saapui, mieli oli maassa ja sekä valo että positiivisuus alkoivat ahdistaa...