Maapallo syntyi, kun Kunnioitettu Kloroplasti suuressa viisaudessaan päätti luoda itselleen kodin ja elämälleen tarkoituksen. Hän suunnitteli tarkkaan kaiken, jottei mikään voisi mennä vikaan. Hänen kotinsa tulisi olemaan puu ja hänen elämänsä tarkoitus tuottaa happea ja sokeria. Kunnioitettu Kloroplasti tarvitsi vain kasvupaikan, valoa, vettä ja hiilidioksidia.

Hän loi auringon, joka auliisti jakaisi yhteyttämiseen tarvittavaa valoaan, eikä sammuisi koskaan. Ei ainakaan pitkään aikaan.

Hän loi maan, mahdollisimman monimuotoisen, jotta voisi valita sitten mieluisimman kasvupaikan kodilleen.

Hän loi meret ja järvet, antoi niiden vaikuttaa toisiinsa jokien välityksellä ja päästi vettä myös valumaan maan sisään, jotta sitä olisi kaikkialla käytettävissä.

Hän loi erilaisia eläimiä tuottamaan yhteyttämiseen tarvittavaa hiilidioksidia. Pitihän jonkun tietysti myös kuluttaa Kunnioitetun Kloroplastin hiilidioksidista ja vedestä auringonvalon avulla valmistamaa happea ja sokeria.

Hän loi vielä monta miljoonaa kaltaistaan ja asetti heidät asumaan erilaisiin kasveihin ympäri maapalloa. Omaksi asuinpaikakseen hän valitsi maapallon kauneimman paikan, korkeimman vuoren huipulla, keskellä kauniin valkoiseksi peitteeksi kohmettunutta vettä. Sieltä saattaa tänä päivänäkin löytää kitukasvuisen männyn, jossa on vain yksi ruskea neulanen, mutta jossain sen sisällä asuu itse Kunnioitettu Kloroplasti, joka suuressa tietämättömyydessään, ylhäsen vuorensa yksinäisellä huipulla kuvittelee kaiken olevan edelleen hyvin.

 

 

Tarinamaanantain 62. aihe oli siis elämä :)